accomodation alonnisos, Alonissos Yalis Hotel

Menu
Loading…
  • 0
  • 1
  • 2

Η Αλόννησος

Η ήρεμη δύναμη των Σποράδων, η Αλόννησος είναι σίγουρα από τους καλύτερους προορισμούς διακοπών με ιδιαίτερη περιβαλλοντική συνείδηση, χαρακτηρισμένη Natura βρίσκεται στην καρδιά του θαλάσσιου πάρκου των βορείων Σποράδων, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό θαλάσσιο πάρκο και το πρώτο στην Ελλάδα.
Στην Αλόννησο μπορείτε να επισκεφθείτε δεκάδες παραλίες και εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία, ενώ υπάρχουν και πολλοί χώροι διασκέδασης που προσφέρουν μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς.
Το νησί χαρακτηρίζεται από το έντονο πηλιορείτικο στοιχείο του, με υπέροχη αρχιτεκτονική, που κάνει τις βόλτες στους γραφικούς οικισμούς του, μια αξέχαστη εμπειρία.
Το παλιό χωριό περιτριγυρισμένο από τα παλαιά τείχη του κάστρου σας προσκαλεί για μια βόλτα στα πανέμορφα καλντερίμια, γεμάτα λουλουδιασμένα μικρά μπαλκόνια, στα πλακόστρωτα αλώνια και στους παλαιούς ανεμόμυλούς του.
Εξερευνώντας το νησί θα ανακαλύψετε επίσης αρκετές αξιόλογες εκκλησίες που έρχονται από τα βάθη των αιώνων. Εάν είστε λάτρεις της αρχαιολογίας σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το ιστορικό και αρχαιολογικό μουσείο που αποτελεί <κιβωτό> γνώσεων σ’ ένα τόπο που πλημμυρίζει από ιστορία και παραδόσεις, το οποίο βρίσκεται στο Πατητήρι.
Ένας εναλλακτικός τρόπος για να γνωρίσετε την Αλόννησο είναι να περπατήσετε τα παλιά μονοπάτια, αφήνοντας τις αισθήσεις σας να συμβαδίζουν με τα βήματά σας σε χαλαρό ρυθμό και οι εναλλασσόμενες εικόνες που θα πάρετε θα γεμίσουν με ευφορία την ψυχή και το σώμα σας.
Το νησί αποτελεί μία παγκοσμίως μοναδική τοποθεσία που αναπτύσσεται και βιώνει πανίδα και χλωρίδα με ιδιαίτερο επιστημονικό, εκπαιδευτικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον. Επίσης στην ευρύτερη περιοχή του υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα από την προϊστορική, την κλασική και την βυζαντινή εποχή. Επιπλέον υπάρχει ένας μοναδικός συνδυασμός χερσαίων και θαλασσίων μεσογειακών βιοτόπων με εκατοντάδες είδη φυτών και ζώων. Στα βραχώδη απομακρυσμένα νησάκια ζει και αναπαράγεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας monachous monachous.

Παραλίες

Οι παραλίες της Αλοννήσου ξεδιπλώνονται περνώντας μέσα από ελαιώνες, κουμαριές, μπαχτσέδες και ανάμεσα σε πυκνοφυτεμένες με πεύκα πλαγιές αποκαλύπτοντας βοτσαλωτές ή αμμουδερές ακρογιαλιές. Η πρόσβαση στις περισσότερες είναι εύκολη ενώ οι καιρικές συνθήκες διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται κάθε παραλία.
Στη νότια πλευρά του νησιού κάτω από τη χώρα βρίσκονται, ο Μεγάλος Μουρτιάς, ο Μικρός Μουρτιάς και το Βύθισμα με δυτικό προσανατολισμό.
Στη βορειοδυτική πλευρά βρίσκονται, η Βρυσίτσα, τα Γιάλια, το μικρό Τουρκονέρι και τα Τσουκαλιά που κοιτάει βόρεια, ενώ κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού υπάρχουν οι παραλίες, Μηλιά, Χρυσή Μηλιά, Κατερίνας Βάλα, ο Τζώρτζη Γιαλός, ο Λεφτός Γιαλός και το Κοκκινόκαστρο.
Η πιο δημοφιλής είναι ο Άγιος Δημήτριος, με ανατολικό προσανατολισμό, που αδιαμφισβήτητα είναι η μεγαλύτερη και ομορφότερη παραλία του νησιού.
Μια επίσκεψη στην Αλόννησο θα σας αποκαλύψει την ομορφιά αυτής της νησιωτικής πολιτείας που διατηρεί το χρώμα και τη φυσιογνωμία της συνδυάζοντας γοητευτικά το παρελθόν με το παρόν.